Ekipējums
Treniņi, pieredze
Sacensības
Ceļojumi
Dēku stāsti
Preses ziņas
Sarunas, diskusijas

Izvieto savu reklāmu šeit!

Kalni, alpīnisms, kāpšana
Kalnu Grupa, Vertikāle X
Piedzīvojumu sacensības
Sporta pasākumu rīkošana
Laivošana jūrās un upēs
Velo, veloceļojumi
Arhīvs > Treniņi, pieredze
Piedzīvojums... ar garšu: Konkurss!

2012. gada 13. janvāris, Rīga

Un tā! (Mazo bungu rīboņa...) Konkursa balvu ieguvēji ir... (Pievienojas vidējās bungas...)

Lielāko balvu saņem:
Toms Turlajs (ar recepti: "Zivs savā sulā")

Trīs mazliet mazākas balvas saņem:
Viktors Novikovs (ar recepti: "Cepti pildīti āboli")
Gatis Višņevskis (ar recepti: "Garšīga auzu pārslu putra")
Māris Resnis (ar recepti: "Vārīta ola Skautu stilā")


Apsveicam! (Vēl nedaudz bungas un tad šķīvji – lielie, mazie... un daži katliņi, viena panna!) Uz balvu ieguvēju e-pastiem tiks nosūtīta ziņa, kādā veidā šīs balvas var saņemt. Paldies arī visiem pārējiem "garšīgus piedzīvojumus" atbalstošajiem konkursa dalībniekiem! Veiksmi, piedzīvojumus un garšīgas "ņammītes" nākošajos ceļojumos!


p.p.a

* * *

2012. gada 6. janvāris, Rīga

Lūk, publicējam visus konkursa pieteikumus. Konkursa balvu ieguvēji tiks paziņoti nākošās nedēļas sākumā! Kurš to būtu pelnījis visvairāk Tavuprāt?

[FORUMA TĒMA]

* * *

Māris Resnis

Piedāvāju divas vienkāršas ēdienu receptes:

Kalnu sviestmaizes



Labākā kombinācija = Šveices baltmaize + vietējais siers + kečups + daudz bazilika lapas. Perfekts "Kombo". Klāt var ēst dārzeņu maisījumu = kukurūza + zaļie zirnīši + kubiņos sagriezti burkāni + melnās/zaļās olīvas (galvenais, lai visas sastāvdaļas vienādās proporcijās, tad arī garšas buķete pa skaisto). Un saldajā ēdienā = žāvētas plūmes bez kauliņiem. Recepte atklāta Monete Rosa kalnu pārgājienā.

Vārīta ola Skautu stilā



Dažreiz gadās, ka ceļojumā no vietējiem var nopirkt olas, bet nav trauka kur to uzvārīt/uzcept. Tad nu metode vienkārša = ar nazi izurbjam olai caurumu galā un uzmanīgi uzduram uz iesma. Vāram/cepam uz mērenas uguns attiecīgi cik mīkstu olu vēlamies. Ar zosu, strausa un krokodila olām ir citas metodes...

*

Alda Bražune

Es, es, es, es.... es arī gribu padalīties ar receptītēm. Tās gan nav manas un tapušas attiecīgā piedzīvojuma dalībniekiem saliekot galvas kopā. Bet nu galvenais - lai iet tautās!

Cepta zivs



Ko darīt, ja pēkšņi no gaisa nokrīt zivs? Vai varbūt divas? Bet esi vietā, kur nav ne malkas, ne legāla iespēja sakur uguni? Turklāt zivis gadās brīdī, kad tu teju lien teltī, lai izgulētos pirms nākamajā dienā ieplānotā garā divdiennieka?

Tātad nepieciešama ir zivs vai vairākas (nu pie tām kaut kā jātiek), tad vēl noderēs sāls, garšvielas (mūsu gadījumā - baziliks, melnie pipari) un eļļa.

Notīra zivi. Šajā brīdī mēs novērtējam asa naža priekšrocības un tuvumā esošo ūdeni. Griež zivi gabalos, liek uz pannas eļļā, pārkaisa ar pieejamajām garšvielām (principā pat pietiek ar sāli) un cep gatavu. Nevajag ne mērcēt olā, ne apviļāt miltos (jo tādu vienkārši nav). Gatava tā top ļoti ātri (un noēsta – arī...) un tikpat ātri var līst teltī un nepacietīgi gaidīt rītu, kad varēs doties tālāk ceļā.

Norvēģijas brokastis



Šī ir vienkāršākā recepte no visām. Turpat aiz telts salasa zemenītes. Bļodiņā kārtās liek no vakardienas pāri palikušos rīsus, sauso brokastu pārslas un zemenītes. Pārlej visu ar pienu un ēd gardu muti.

Rīsu-tunča formīte



Ko darīt, ja no vakardienas palicis pāri pusgrāpis rīsu un arī kilogramīgā tunča bundža tikai pusē, jo esat pārvērtējuši savas spējas, bet ir jādodas tālāk un to līdzi paņemt dažādu apstākļu dēļ nav iespējams? Tad ir pienācis laiks rīsu-tunča formītei!

Tātad – ņem rīsus un tunci. Svarīgi, lai tuncis būtu eļļā vai savā sulā, tad masa stingrāk turas kopā. Sajauc abus kopā un kārtīgi samaisa. To visu krāmē tunča bundžā un labi piespiež, lai pa vidu nepaliek gaiss. Atrod līdzenu vietu un ātrām kustībām tunča bundžu apgāž otrādi. Lēnām noņem formīti. Dekorē ar pļavas ziediem un aicina arī tuvumā klīstošu govju ganāmpulku pusdienās.

*

Ilze Kronberga

Gribu padalīties ar Spānijas Baltā Krasta receptēm. Tas brauciens viss bija viena liela gastronomiska izvirtība. Ēst gatavojām divas reizes dienā un ne reizi neatkārtojām vienu un to pašu recepti. Dažās maltītēs bija pat saldais ēdiens. Un katru vakariņu neiztrūkstoša sastāvdaļa bija salātu kaudze, jo slaidā līnija taču jāietur?!

Plānās pankūkas



Kas teica, ka pankūkas nevar izcept uz prīmusa? Piedzīvojums bez pankūkām nav piedzīvojums. Tādas tapa gan Spānijā, gan Norvēģijā, gan tapušas tepat, Latvijā, Cenas tīrelī.

Nepieciešams: trīs olas, milti, puslitrs piena, eļļa, sāls, cukurs.

Pagatavošana: sakuļ olas ar nedaudz sāli un cukuru, pievieno miltus līdz veidojas vienmērīga mīklas masa. Nu lauka apstākļos visu dara uz aci, pēc iekšējās sajūtas. Lej eļļu uz pannas un cep pankūkas. Mums ir alumīnija panna, - lai nodrošinātu to, ka pankūka nepielīp, eļļu lejam nedaudz vairāk, kā to darītu mājās.

Pasniedz: ar zemeņu ievārījumu. Garšo ekselenti!

Karbonāde ar kartupeļiem un lielo salātu bļodu



Nepieciešams: svaiga gaļa (ieteicams cūkgaļu, tā ātrāk izcepas, nekā liellpos), eļļa, milti, pāris olas, kartupeļi, sāls, garšvielas (ja ir), dārzeņi salātiem.

Pagatavošana: gaļu sagriež šķēlēs un nedaudz paklapē ar nazi, lai šķēles plānākas. Var arī nedaudz tā kā sagraizīt šķēles virskārtu. Apviļā miltos un olā, kas sakulta ar sāli un melnajiem pipariem. Liek pannā, uz kuras uzlieta eļļa un cep līdz ir šķēles ir brūnas, patīkami smaržo un ir mīkstas. Pa to laiku uz otra prīmusiņa uzvāra kartupeļus, kā arī sagriež dārzeņus un lapas salātiem.

Pasniedz: visu kopā.

Raibās oliņas



Ja Lieldienas gadās svinēt kaut kur pie dabas, galvenais ir paņemt līdzi olas!

Nepieciešams: olas, kāds sīpols, marles saite.

Pagatavošana: Olas izdekorē ar tuvējā apkārtnē salasītajiem augiem - puķītēm, zālītēm. Lai tās pietītu pie olām, no aptieciņas aizņemas marles saiti. Olas liek katliņā kopā ar sīpolu mizām un vāra gatavas.

Pasniedz: daļu apēd uzreiz (vēlams ar sāli), pāris paņem līdzi plānotajā kāpienā un ripina lejā no kalna.

P.S. Foto ir no brauciena dalībnieku arhīviem un šobrīd jau grūti pateikt, ko kurš ir bildējis...

*

Signe Svetoka

Tad nu arī es beidzot saņēmos padalīties ar kādām satriecošām ēdiena receptītēm, kas pirms pusotra gada Spānijas (Costa Blanca) izbraucienā veldzēja sirdi un vēderus. :)

Rupjmaizes drupačkārtojums





Tā ir vecā labā rupjmaizes kārtojuma receptes variācija, kas tika radīta, lai kaut kā realizētu sadrupušo rupjmaizes čupu, kas bija izveidojusies ceļojuma laikā. Klāt tika piepirkts ievārījums un putukrējums un prieki varēja sākties! Manuprāt, gana barojoši un gardi, tieši tik, lai nākamajā dienā varētu kāpt . :)

Nepieciešams: rupjmaize (tik cik sadrupusi, ja pietrūkst var piedrupināt klāt, bet vienu kukuli visticamāk, ka vajadzēs), putukrējums (viena tūbiņa), ievārījums (viena burciņa un vēlams tāds skābāks, piem., brūkleņu, bet nu siltajās zemēs tādu visai pagrūti atrast un jāņem kas ir, mums laikam bija ķiršu)

Pagatavošana: visu krāmē kārtās, vispirms rupjmaizi, tad ievārījumu un tad putukrējumu. To atkārto vairākas reizes līdz trauks pilns. Minētās sastāvdaļas pietika desertam pieciem cilvēkiem. Dekorējām šo brīnumu ar putukrējuma uzrakstu, bet ja ir iespējas var uzlikt pa virsu ogas, augļus, jebko saldskābu, kas gadās pa rokai. Baudījām ekskluzīvā terasē "miljons zvaigžņu hotelī" uz terases. :)

Kartupeļu biezenis ar sieru



Ja braucienos līdzi ir kāds veģetārietis tad šī recepte ir kā reiz, bez tam tā ir garda, no salīdzinoši lētām sastāvdaļām un vienkārši pagatavojama.

Sastāvdaļas: kartupeļi (atkarībā no cilvēku skaita, bet vidēji uz 1 cilvēku 3-4 kartupeļi), piens, siers (jo vairāk, jo labāk), sāls, pipari u.c. garšvielas.

Pagatavošana: izvāra kartupeļus, jo mīkstākus, jo labāk, kad kartupeļi gatavi, tos samīca vai nu ar dakšiņu vai kādu ekipējuma sastāvdaļu :) Pēc mīcīšanas pielej pienu atkarībā cik šķidru biezeni gribas un pieliek klāt rīvētu vai smalki sagrieztu sieru. Iesaku sieru tā pavairāk, tā ka viss biezenis ir staipīgā masā. Klāt var likt dažādas garšvielas, pēc sirds patikas. Ja ir plāns ko tādu gatavot ne kempingā, vai ievērojamā attālumā no automašīnas, tad kartupeļus un pienu var aizvietot ar gatavu sauso maisījumu un līdzi paķert maisiņu ar rīvētu vai smalki sagrieztu sieru. P.S. Pielikumā bildes iz Balkānu brauciena, biezenis tiek gatavots šosejas malā ievērojot visus bomžošanās pamatprincipus. :)

Makaroni ar pseidoBoloņas mērci



Manuprāt, visu braucienu, pārgājienu un citu aktivitāšu Top recepte! Jo 1) tā ir ļoti barojoša, 2) ļoti ātri un vienkārši pagatavojama; 3) ļoti garda pēc aktīvas dienas.

Ja godīgi, - nereti pat mājās to taisu kā ātro variantu, ja nav laika un spēka daudz šeptēties.

Sastāvdaļas: maltā gaļa (rēķinot uz cilvēku 100 gr.), sīpoli (1-2), tomātu mērce (apm. viena burciņa ), makaroni, garšvielas, siers, olīves u.c. extras pēc izvēles un iespējām.

Pagatavošana: uzvāra makaronus, ja ir divi prīmusi vai mājas apstākļos divas virsmas, paralēli var cept jau malto gaļu ar sīpoliem. Kad gaļa ar sīpoliem sacepusies pieliek tomātu mērci. Ja liekas, ka mērce pa biezu pielej ūdeni. Var izmantot dažādas garšvielas. Gan tradicionālās sāli, piparus, gan arī baziliku, rozmarīnu, timiānu utt. Reizēm, kad skaidri zināms, ka nebūs laika gatavot nevienā acī, var nopirkt jau gatavos mērču variantus un tad vispār tikai uzvāra makaronus. :) Ja ir iespēja un vēlme, vēl pirms makaronus pārlej ar mērci var tajos iemaisīt rīvētu sieru, vai arī mērci papildināt ar olīvām. Lieliski garšo kopā ar salātiem, kas gatavoti no svaigiem dārzenīšiem.

P.S. Bildē redzams, ka samiksēti dažāda veida makaroni; vieta - fantastiskā villa Costa Blanca braucienā.

*

Aija Dēliņa

Manis iesūtītā bilde gan ir no saldēdiena, kas tapis, jau atgriežoties "civilizācijā" – pie visādiem našķiem un kārumiem, pēc divu nedēļu pārgājiena bez jebkādu cilvēku sastapšanas un stipri normētām ēdienreizēm bez īpašām ekstrām. Vienlaikus, ar šo kūku tika atzīmēta divu pārgājiena dalībnieku – Ilzes un Valda viena mēneša kāzu jubileja – tāpēc tas "1" uz kūkas.

Pārgājiena kūka



Kūka tapa dīvainā nakšņošanas vietā, nedaudz nost no Petropavlovskas autoostas (10. km), principā, - pilsētas apdzīvotajā daļā, vienā kaut kādā aizaugušā zemes gabalā starp mazliet graustainām koka mājelēm, drusku tālāk arī daudzstāvenes atradās. Sajūta bija tāda, kā būtu kaut kur Imantā vai Pļavniekos kādā neapbūvētā pleķītī apmetušies uz nakšņošanu (bija slinkums kaut kur tālu vilkties, jo nākamā dienā uz to pašu "10. km" bija jāatgriežas).

Kūku veido cepumi, starp kuriem sasmērēts vārītais kondītis (iebiezinātais piens ar cukuru) un brūkleņu zapte. Viss dekorēts ar M&M's končām. Garšoja labi, tikai daudz gan tādu kūku nevar ieēst.

*

Kaspars Antonevičs

Eh, saņēmos, notrausu slinkumu un te būs dažas bildītes "gastronomisko noslēpumu" konkursam. Atvainojiet, bet nosūtu vairāk kā divas bildes, jo gribējās parādīt vismaz divas noderīgas lietas, kā arī ietvert pasākuma romantiku.

Borščs VS Lazanja



2011. gada februāris. Četru veču trīsdiennieks mežā:
"Jāni, ko tu vakariņās ēdīsi - boršču vai lazanju?"
"Lazanju, jo pusdienās jau paņēmu dārzeņu zupu."

Vai varat iedomāties, kā tas skan tumšā silā sprakšķoša ugunskura gaismā no jau divas dienas neskūta veča? Nē, tā nav picērijas piegāde. Tas ir tas, ko vecis uz mežu atstiepis jau te ierodoties. Arī ūdens tējai ir paša atvilkts uzreiz visām dienām. Vecis nav ieradies izdzīvot, jo zina, kā dzīvot...

Par ūdeni - tiek izveidots ledusskapis tā, lai ūdens kannām pietiek vietas un tiek iededzināta vismaz diennakti "ilgspēlējoša" svece. Ieeja vienkārši tiek aizklāta, atstājot nelielu caurumu skābekļa pieplūdei. Trijās dienās ūdens tā arī nesasalst.



Par ēdienu - uz vietas visu gatavot no nulles ir neprāts, kaut vai trauku mazgāšanas dēļ. Arī traukus stiept līdzi nav jēgas gan svara un apjoma, gan ekoloģijas dēļ. Viens no tuvu ideālam šādos apstākļos ir sagatavot visu ēdienu savlaicīgi jau mājās (boršču, lazanju, da’vienalga ko...), sapildīt speciālos maisiņos (mūsējie tika atvesti no ASV - stipri biezāki kā parastie, vairākkārt lietojami, termiski izturīgi, domāti pārtikai), sasaldēt un jau mežā uzkarsēt verdošā ūdenī. Maisiņus katlā iekar, lai plastmasa pie karstajām malām nesakustu.

*

Viktors Novikovs

Jau vairākus gadus vasaras beigās vai rudenī ar domubiedriem dodamies divu dienu riteņbraucienā pa Latvijas skaistajām ārēm. Riteņbrauciena nemainīgais uzstādījums ir – visu nepieciešamo (tai skaitā ēdienu) vest sev līdzi un nakšņot teltīs. Gribu padalīties ar kādu vienkāršu, ātri pagatavojamu, rudenim ļoti piemērotu un finansiāli nedārgu saldā ēdiena recepti āra apstākļiem.

Cepti pildīti āboli



Veikalā šim ēdienam ir nepieciešams iegādāties tikai riekstu un žāvēto augļu maisījumu "studentu brokastis" vai analogu, kā arī foliju, kas ir nometņotāju virtuves iecienīts piederums. Rudenī, braucot laukos, vairumā ir pieejami dažādu šķirņu āboli, kurus tuvāk nometnes vietai atlasām pēc iespējas lielākus (saldumam vai skābumam nozīmes nav). Ar aprēķinu 2-3 gabali uz cilvēku. Nometnes vietā, gatavojot spēcinošās vakariņas, kāds tiek norīkots no āboliem ar nazīti izgriezt serdi, pašu ābolu atstājot apaļu. Serdes vietā tiek sabērts un iespiests riekstu un augļu maisījums. Katrs šāds ābols tiek rūpīgi satīts folijā un piemērotā brīdī ievietots oglēs līdzīgi kā klasiskie kartupeļi. Cepšanās laiks 5-7 minūtes. Izceptie āboli no oglēm tiek izņemti, sadalīti pa traukiem un atverot foliju mums ir silts, mīksts ābols, kas no rozīnēm, aprikozēm un žāvētiem banāniem ir saņēmis savu cukura sīrupa devu un viss kopā svaigā gaisā garšo daudz labāk kā ābolu pīrāgs smalkā Vecrīgas restorānā. Veseli ēduši!

P.S. Foto no ēdiena gatavošanas brīža, 2010. gada divdienu riteņbrauciens apkārt Lubānas ezeram. Foto: Mārtiņš Plūme

*

Inese Lasmane (Finks)

Pildīti šampinjoni





Sastāvdaļas: šampinjoni (pēc iespējas lielāki), žāvēta cauraugusī gaļiņa, marinēti gurķīši, siers.

Pagatavošana: iztīra šampinjoniem vidiņu, gaļu un gurķus sagriež kubiņos, gaļu uz pannas mazliet apčurkstina, samaisa ar gurķiem un pilda šampinjonos, pa virsu liek siera šķēlīti. Atkarībā no iespējām, liek pannā ar vāku (labākais variants) vai katliņā ar vāku, pievieno mazliet taukvielas un sautē uz uguns.

Gatavība (atkarībā gan no uguns kvalitātes) iestājas pēc 10-15 minūtēm.

"Bomžu" brokastu plate



Vieglas brokastis, Dienvidfrancija, 2010. gads. Īsti jau nav pa tēmu, toties skaisti... :)

*

Gatis Višņevskis

Uha. Zivju zupa. Ekonomiskais variants



Kur: Kamčatka, Krievijas Federācija
Kad: 2006. gada augusts


Recepte: tirgū nopērkam lasi, Gorbuša (RUR 30.-/kg), zivi iztīrām un izcepam, bet zupai lietojam spuras, asti un galvu. Pievienojam mazliet sāls un paciņu piparu (lidmašīnas mazie iepakojumi), 50ml šņabja, gabalu ogles no ugunskura, paciņu griķu 50gr (ātri vārāmais, aplejamais iepakojums) un viss.

Lai nebūtu mazuma piegaršas, vēlams zupai klāt piekost folijā cepto zivi. :)

Garšīga auzu pārslu putra



Kur: Meuses upes krastos, Freyr klintis, Anseremme, Beļģija
Kad: 2010. gada maijs


Recepte: viens rabarbers (aug upes krastā, netālu no dzelzceļa tilta), divas ēdamkarotes cukura, pēc garšas auzu pārslas, atkarībā no cilvēku skaita. Nelielā ūdens daudzumā uzvārām rabarberus, sagrieztus gabaliņos, tā lai tie paliek mazliet mīksti. Pievienojam cukuru, izmaisām. Uz lēnas uguns maisot pievienojam auzu pārslas, vāram piecas minūtes. Pasniedz, kā ierasts, - ceļojuma traukos.


Rabarberu vākšana. Foto autors: Katrīna Kotello

Lakšu gurķu salāti Beļģu gaumē



Kur: Meuses upe, Freyr Klintis, Anseremme, Beļģija
Kad: 2010. gada maijs


Recepte: 1 buntīte lakšu (aug Meuses upes krastos), 1 sauja maurloku (aug Meuses upes krastos), 1 gurķis, sāls pēc garšas. Sastāvdaļas smalki sagriež. Pasniedz vakariņās kopā ar Camembert sieru un Lindemans Framboise vai Kriek.


Beļģijas vakariņu galds. Foto autors: Katrīna Kotello

*

Toms Turlajs

Šī ēdiena recepte sniegs jums gandarījumu un draugu uzslavas, kad būsiet ar tiem brīvā dabā! Zivs savā sulā



Nepieciešams: svaiga zivs, māls, nātres.
Recepte ir vienkārša un vis nepieciešamais atrodas dabā. Noķeram zivi, izgriežam iekšas, (zvīņas, galvu atstājam). Sameklējam nātres, ja nav nātres varam izmantot kļavu u.c. koku, augu lapas (te ir iespēja eksperimentēt). Zivi nepieciešams ietīt lapās vairākās kārtās, izvirtīgi cilvēki pēc izjūtas var pievienot arī sāli un piparus, kā arī dilli vai pētersīli. Zivs ietīšanu rekomendēju veikt pie māla atradnes, kura vēlams atrodas ūdenstilpnes malā. Kad zivs ir satīta (neuztraucieties ja jums liekas, ka lapas jūk ārā un nesanāk), ņemam mālus un mīcām, lai tie iegūtu vienādu konsistenci, pēc vajadzības pievienojam ūdeni, kurus pēc tam sākam lipināt apkārt mūsu nātrēs ietītajai zivij. Māls jāaplipina vismaz 3cm biezumā, izveidojot maizes klaipa formu. Pārliecinieties lai māls būtu pilnībā nosedzis visu zivi. Nesiet zivi uz nobriedušu ugunskuru, kuram ir laba ogļu pamatne un ierociet to oglēs. Virs tā var droši turpināt kurināt nelielu uguni un gatavot citus ēdienus. Zivs būs gatava apmēram pēc stundas, bet to var atstāt arī uz nakti – brokastīm (nepiedegs). To izvelk ārā un ļauj mazliet atdzist, tad laužam vaļā mālu, ja arī māls ir ieplīsis, zivs būs vēl silta un garšīga. Labu apetīti!



Piemēra fotogrāfijās tiek izmantota līdakas vidusdaļa, bērzu slotiņas, skujas, dille, sāls. Ugunskurā tika pavadītas 4 stundas.

P.S. Ja jums nav pieejams māls var mēģināt izmantot arī treknu melnzemi (dubļi).

[FORUMA TĒMA]

* * *

2011. gada 22. decembris, Rīga

Pieteikumu pieņemšana noslēgusies! Pārskatīsim, publicēsim, izvērtēsim un... paziņosim balvu ieguvējus. Bet tas notiks jau nākošgad. :) Tātad - nedaudz pēc Jaunā, 2012. gada sagaidīšanas! Garšīgus svētkus visiem, gan tiem, kas iesūtīja savus pieteikumus un padalījās savā pieredzē, gan tiem, kas noslinkoja šoreiz (gan jau nākošreiz, vai ne?!)!

* * *

Autors: VX / p.p.a
2011. gada 2. novembris, Rīga

Senā romiešu parunā teikts, ka nedzīvojam lai ēstu, bet gan ēdam, lai dzīvotu. Tomēr ikviens, kas savā dzīvē pabijis kaut dažas dienas skarbākā vidē, vienalga, lai kur tas arī nebūtu – kalnos, tuksnesī, jūrā, taigā, džungļos, vai atradis kādus skarbākus piedzīvojumus (tādus, ar īpašu garšu!), kas likuši fiziski aktīvi darbināt savu ķermeni līdz spēku izsīkumam, pratīs novērtēt labu ēdienu. Labu ēdienu īstajā brīdī!

Ideja par šo iespēju padalīties ar savu pieredzi konkursa veidā radās pagājušās vasaras ceļojumā uz Tadžikijas kalniem, kurā satikās vairāki cilvēki, kam nav sveša "gurmanizēšana" – daudzveidīga ēdiena gatavošanas un baudīšanas prieks. Lai kā tu arī nebūtu noguris, izmocījies pēc kalnos pavadītās dienas, smagās somas nešanas vai kāpiena uz virsotni, atgriešanās nometnē pie pārtikas krājumiem, gāzes degļa un mazajiem kulinārijas noslēpumiem savā prātā, sola ne tikai atpūtu un ķermeņa enerģijas "uzlādēšanu" ar kaut ko ēdamu, bet arī kaut nelielu, tomēr īstu, neviltotas baudas mirkli. Pat no visai vienkāršiem, pārgājienos un ceļojumos "apbružātiem" un pierastiem pārtikas produktiem, kā izrādās, var pagatavot kaut ko mazliet savādāku, īpašāku. Vajadzīgs tikai...

Šoreiz ir brīdis, kad arī Tu vari pastāstīt par savu pieredzi, ieteikt kaut ko citiem. Iespējams, ar to Tu palīdzēsi tiem, kuru kulinārās dotības nav tik izsmalcinātas, pieredze nav tik liela un vēlāk, kādā pārgājienā, ceļojumā vai piedzīvojumā, viņi Tevi pieminēs ar labu vārdu, atceroties tieši Tavu ieteikumu un pieredzi, Tevis ieteikto recepti. Un, iespējams, tieši Tu, daloties savās zināšanās un prasmēs, vari iegūt kādu no šī nelielā konkursa balvām! Par vislabāko atzītais pieteikuma autors gūs iespēju divatā ar kādu sev tuvu cilvēku smalki pavakariņot restorāna FAZENDA BAZĀRS mājīgajā atmosfērā. Vēl dažu konkursa pieteikumu autoru īpašumā nonāks balvas no tūrisma preču veikala GANDRS un VX piedzīvojumu vortāla.

Konkursu ar balvām atbalsta:





FAZENDA BAZĀRS ir ne tikai restorāns, bet arī konditoreja ar pašceptu maizi, smalkmaizītēm, plātsmaizēm, kūkām un cepumiem, kas paši kūst mutē. Pa dienu pie restorāna darbojas dārzeņu tirdziņš, kur tirgojam pašmāju lauku labumus.




Veikalos GANDRS - viss atpūtai dabā, tajā skaitā arī Zviedrijā radītā Light My Fire āra entuziastu aprīkojums. Light My Fire radījis arī īpašu - trīsdaļīgu pusdienu trauku komplektu, kas lieliski iederēsies jūsu mugursomā, laivā vai piknika grozā.


Konkursā var piedalīties ikviens! Arī Tev noteikti ir kas pastāstāms, kāda īpaša recepte, mazs "gastronomiskais noslēpums"? Tātad – aprakstam vienā vai pāris rindkopās ceļojumā vai pārgājienā (āra apstākļos!) pagatavoto ēdienu, sastādām tā recepti, izvēlamies no sava arhīva un pievienojam vienu vai divas šo ēdienu vai tā pagatavošanu attēlojošas fotogrāfijas (JPG formāts, viena faila izmērs ne lielāks kā 800KB, pievienojam to faila veidā e-pasta vēstulei), neaizmirstam uzrakstīt vēstules tekstā arī savu vārdu un uzvārdu (katrs autors aicināts sūtīt ne vairāk par trijām šādiem ēdiena pieteikumiem!), un līdz šī gada 21. decembrim nosūtam to uz VX / p.p.a e-pasta adresi (info@adventurerace.lv)! Visi iesūtītie pieteikumi, kuri atbilst vortāla tematikai, konkursa tēmai un noteikumiem, tiks publicēti VX / p.p.a piedzīvojumu vortālā, kā arī izvērtēti, lai labākajiem pieteikumu autoriem piešķirtu augšminētās balvas. VeiXmi! Un – Labu apetīti! :)

Kristaps Liepiņš
VX / p.p.a vortāla redaktors


P.S. Dažas dažādos ceļojumos tapušas bildes iedvesmai...

Vēlies pievienot komentāru par šo konkursu? Vēlies kaut ko jautāt? Raksti! [FORUMA TĒMA]








Foto: Kristaps Liepiņš

 
pilsētas piedzīvojumu aģentūra © 2006 Info: info@adventurerace.lv